Új kápolnát avattak Szegeden a Felsővárosi Minorita Rendházban

A kápolnát Szent Ferencről nevezték el. A kolostor földszintjén kialakított kápolna a szerzetesek napi imádságainak helyszínéül szolgál, ám a plébánia hívei és imacsoportjai előtt is nyitva áll.


Szent Ferencről nevezték el az új kápolnát a Felsővárosi Minorita Rendházban. Fotó: Török János
Szeged. Új kápolnát adtak át pénteken a Szeged-Felsővárosi Minorita Rendházban. Az épületben korábban egy ideiglenes szobában működött kápolna, most egy nagyobb termet alakítottak ki megfelelő funkciókkal.

– Ezt a hívek is meg tudják közelíteni, téli időszakban miséket is tarthatunk benne. Igényesen próbáltuk berendezni, helyet kapott benne egy 19. századi felújított nagy feszület, egy Mária-szobor és egy Deák Zsuzsanna üvegfestő művésznő által készített ólomüvegablak is, amely Szent Ferencet ábrázolja – tudtuk meg Könyves Péter kántortól.

A kápolnát Szent Ferencről, a minorita szerzetesek védőszentjéről nevezték el, és az assisi bazilika felszentelése ünnepének napján szentelték fel, pénteken. Kalna Zsolt szegedi házfőnök-plébános áldotta meg a plébánia munkatársaival és segítőivel együtt, hálát adva a megvalósulásért. A kolostor földszintjén kialakított kápolna a szerzetesek napi imádságainak helyszínéül szolgál, ám a plébánia hívei és imacsoportjai előtt is nyitva áll.

Forrás: delmagyar.hu