Augusztusban Szegeden ad koncertet Plácido Domingo

Augusztus 25-28. között harmadik alkalommal kerül sor a Plácido Domingo Classics fesztiválra. A világszerte ünnepelt névadó, Plácido Domingo szintén ellátogat Szegedre.

Plácido Domingo, napjaink egyik legnépszerűbb operaénekese az elmúlt években szinte minden énekesi rekordot megdöntött. Repertoárján több mint 150 szerep van, előadásainak száma pedig elérte a négyezret.

Már 1999-ben túlszárnyalta Caruso rekordját, aki 17 alkalommal nyitotta meg a New York-i Metropolitan Opera évadát, Plácido Domingo napjainkig 21 színházi premiert énekelt a világhírű dalszínházban. Több tízmilliós rajongótáborát, a földrészeken átívelő népszerűségét legfőképpen különleges hangjának, szuggesztivitásnak és széleskörű zenei repertoárjának köszönheti.

2017-ben a világhírű művész több évtizedes kimagasló, határokon átívelő művészi munkája és humanitárius tevékenységei előtt tisztelegve barátai New Yorkban meglapították a Plácido Domingo Classics fesztivált, amelynek rendezési jogát elsőként Magyarország kapta meg. Az idén harmadik alkalommal megszervezett fesztivál kiemelt programjait – a Szeged-Csanádi Egyházmegye meghívására és partnerségével – augusztus 25. és 28. között Szegeden tartják.

Plácido Domingo augusztus 28-i estjének vendége Ana María Martínez Grammy-díjas szoprán lesz, a koncert állandó közreműködőjét, a MÁV Szimfonikus Zenekart Eugene Kohn dirigálja.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök kifejtette: jelentős belföldi és külföldi érdeklődés előzi meg az egyházmegye alapításának millenniuma alkalmából rendezendő ünnepségsorozatot, csakúgy, mint a szegedi ifjúsági centrum átadását. Hosszú előkészítő munka eredménye, hogy idén az egyházmegye adhat otthont a Plácido Domingo Classics fesztiválnak és a legendás operasztár koncertjével nyithatja meg a Szent Gellért Fórum kapuit.

Forrás: papageno.hu