Reményteli Országban Mindenki Ajándék – Roma-magyar imaest a Nemzetközi Roma Nap alkalmából

A Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium és a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség hetedik alkalommal tartott roma-magyar imaestet a Nemzetközi Roma Nap alkalmából. Az imaest a vasárnap esti szentmisével egybekötve a fogadalmi templomban zajlott, melyet Köllő Sándor, egyetemi és szakkollégiumi lelkész celebrált.

,,Egy óra a romák és a magyarok közötti békéért, a hatékony és konfliktusmentes kommunikációért, az egység növeléséért” – idézte Köllő Sándor, egyetemi lelkész a Taizeben élő András testvér szavait, aki épp egy évvel ezelőtt mondott szentbeszédet a roma-magyar imaesten. Sándor atya a folytatásban arra kért mindenkit, hogy ezen az estén azért imádkozzunk, hogy megvalósuljon az, ami a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium jelmondata is:,,Reményteli Országban Mindenki Ajándék”

A szentmisén Farkas Tibor kispap, a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium egykori hallgatója tett tanúságot, melyben kiemelte a közösség és a tanulás teremtő erejét és hangsúlyozta:,,magyarként és cigányként is példát kell mutatnunk.

A szentmise után a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség és a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium közössége agapéval várta az egybegyűlteket.

Képek és szöveg: Dobroka Aleksandra