Négyoldalú megállapodás a társadalmi biztonság érdekében

Ünnepélyes keretek között írt alá négyoldalú együttműködési megállapodást a Szeged-Csanádi Egyházmegye, a Gál Ferenc Főiskola, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. február 19-én, a szegedi Gál Ferenc Főiskola Klebelsberg termében.

Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök, Dr. Kozma Gábor rektor, Dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, Békés megyei rendőrfőkapitány és Dakos József rendőr dandártábornok, Csongrád megyei rendőrfőkapitány kézjegyével látta el azon hivatalos dokumentumot, amelyben a „Társadalmi biztonság – prevenciós ismeretek” címmel Szegeden és Szarvason indult kurzusok lebonyolítását vállalták.

Az együttműködési megállapodással lehetőség nyílik arra, hogy a Főiskola óvodapedagógus és tanító, valamint hitéleti szakos hallgatói, illetve mindazok, akik az egyházmegye plébániáin, a köznevelési, gyermekvédelmi, szociális, karitász intézményeiben vagy máshol végzik munkájukat, megkapják azokat az alapvető általános biztonsággal, bűn-és balesetmegelőzéssel kapcsolatos ismereteket, amelyeket hasznosítani tudnak munkájuk során.

A kurzus a gyakorlatban is megismerteti a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat és a rendőrség munkáját, és mindazt, amit a szakszerű segítségük igénybevételéig is tenni kell a rászorulókért.”