Ajándékot kaptak az elsősök a katolikus iskola tanévnyitóján

Szentmisével nyitotta meg ma délután az idei tanévet a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola, a Szent István templomban. A Németh László esperes-atya celebrálta misén Juhászné Wolf Edit igazgató fogadta az iskola diákjaivá az elsősöket.

Németh László esperes-plébános, azaz Laci atya a misén azt mondta, a jelenlévőknek, hogy Isten a szívükben van.

Ajándékot kaptak az elsősök a katolikus iskola tanévnyitóján

Juhászné Wolf Edit igazgató tanévnyitójában köszöntötte az iskola 468 diákját, s fogadta az iskola tanulóivá a mostani elsősöket. Beszámolt arról is, hogy nyáron 61 diák vett részt a hittantáborban, 2 napot Mórahalmon tölthetett az énekkar, illetve a német testvérvárosban Ulmban jártak a Németh László Gimnázium és Általános Iskola énekkarával, s ott a testvériskola, a Szent Hildegard diákjaival egy musical ősbemutatóján vettek részt.

Ajándékot kaptak az elsősök a katolikus iskola tanévnyitóján 1

Arról is beszámolt, hogy a Határtalanul program jóvoltából 45 hetedikes diák Erdélybe kirándulhat, de arról is, hogy több fejlesztés is zajlott az iskolában.
Így tisztasági meszelésen estek át a régi tornateremhez tartozó tusolók és öltözők, az 5. osztályosok új padokban kezdhetik meg a tanévet, s 9 új számítógépet kapott az informatikai terem, s a digitális oktatás elősegítendő, új digitális táblákat kaptak. A nyolcadikosoknak azt kívánta, hogy pályaválasztáskor hallgassanak a legtitkosabb vágyaikra.

Ajándékot kaptak az elsősök a katolikus iskola tanévnyitóján 2

A 181 munkanapból álló, jövő június 14-én befejeződő 2018/19-es tanévben az iskola 468 diákkal vág neki, őket 37 pedagógus és 17 technikai munkatárs segíti majd. A gyereket az idén hitben, erkölcsben és jólneveltségben szeretnék erősíteni, ebben kérte a szülők segítségét. A legfontosabbnak a családban a gyerekekkel való örömteli együttlétet jelölte meg.

Az elsősök ajándékot is kaptak, egy-egy ceruzát és füzetet.