Városi keresztút Szegeden

A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség tizenötödik alkalommal szervezte meg a városi keresztutat március 23-án. Évről évre virágvasárnap előtti péntek este gyűlnek össze Szeged keresztény közösségei, hogy együtt zarándokoljanak, megemlékezve Krisztus szeretetből értünk vállalt szenvedéséről.

„A Golgotán Istennek az emberiség iránti legyőzhetetlen hűségéről van szó” – Anne-Marie Pelletier francia hermeneutika- és egzegéziskutató ezen gondolatával invitálta a híveket a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség a keresztútra.

Idén a zarándokok a dómban találkoztak este 7 órakor, ahol Köllő Sándor egyetemi lelkész köszöntötte őket, és rövid bevezetőt mondott. Ezután a résztvevők fáklyákkal a kezükben járták végig a várost, ahol egy-egy állomásnál az egyes szegedi keresztény közösségek tartották az elmélkedést.

Zenei szolgálata által az egyetemi lelkészség énekkara segítette a lelki elmélyülést. A százötven fős csoport nem sokkal 9 óra után érkezett meg a felsővárosi minorita templomba, ahol Köllő Sándor mondta el záró elmélkedését és áldotta meg a résztvevőket.

Forrás: Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség

Fotó: Tapodi Krisztián

Magyar Kurír