Bajorországban a Godspellt, Szegeden a passiót játssza a Liget Társulat

A Liget Társulat – amelynek produkciós vezetője Thorday Attila plébános – március 1-jén a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség és az augsburgi Szent László Magyar Katolikus Misszió meghívására turnéra indult Németországba a Godspell című musicallel.

A szegedi társulat előadását március 2-án Münchenben, március 4-én pedig Augsburgban láthatja a németországi magyar közösség.

A Godspell klasszikus broadwayi musical, a fiatalok istenkereséséről szól. Irodalmi alapja Máté és Lukács evangéliuma, zenei ihletője pedig – ahogy a cím is utal rá – az afroamerikai egyházi muzsika. A mű Jézus és Júdás konfliktusát állítja középpontba, az ő harcuk készteti erkölcsi állásfoglalásra a tanítványokat. A musicalhez 2011-ben komponált Beautiful city című dal a Liget Társulat előadásában hallható elsőként magyarul.

A program házigazdái Merka János és Csibi Sándor plébánosok, a müncheni előadás díszvendége pedig Spiller Krisztina, a helyi magyar főkonzulátus magyar közösségekkel való kapcsolattartásért felelős diplomatája lesz.

A Liget Társulat hazatérve sem pihen, ugyanis március 31-én, nagyszombaton 15 órakor a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában újra látható lesz az Akinek meg kell halnia című előadásuk, azaz a IV. Szegedi Passiójáték. Nikosz Kazantzakisz művét Keserű György piarista szerzetes adaptálta, aki az előadásban is szerepel mint Grigorisz atya.

2018. március 1. csütörtök 18:38

Forrás és fotó: Liget Társulat

Magyar Kurír