Új orgonabérleti koncertek a dómban

Szeged – Orgonakoncertek sorozatával lepi meg a Filharmónia Magyarország a közönséget – a hangszerek királynője mellett Palya Beát, László Boldizsárt és Pál István ,,Szalonnát” is hallhatjuk a Szegedi Dómban a Filharmónia legfrissebb orgonabérletének estéin.

Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország igazgatója és Kiss-Rigó László  Szeged-Csanádi megyéspüspök kedden aláírták az együttműködési megállapodást, melynek értelmében a dóm ad otthont az új orgonabérlet négy koncertjének, és a székesegyház társszervezője is a programnak.

A szerdától megvásárolható bérlet első, április 18-i estéjén László Boldizsár tenorista lép fel Etienne Walhain belga orgonaművésszel. A következő alkalommal, szeptember 10-én Kovács Szilárd debreceni orgonista koncertezik a harmonika fiatal művészével, Demeniv Mihállyal, akit a Virtuózok című tehetségkutatóból ismerhetnek többen. Pál István „Szalonna” hegedűn, Szamosi Szabolcs pedig orgonán játszik október 1-jén: ezen az estén találkozik Bach a magyar népzenével. Ünnepi zárásként Palya Bea énekesnő és a kísérletező kedvű orgonaművész, Fassang László ad közösen koncertet december 27-én.

A bevezető áron, 6900 forintért megvásárolható bérlet duettjei során más-más oldaláról ismerhetik meg a fogadalmi templom orgonáját, mely a maga 10 ezer sípjával és 140 regiszterével előkelő helyet foglal el az ország templomi orgonái között. A koncertekre külön-külön is lehet jegyet váltani a Filharmónia Klauzál téri irodájában vagy a honlapján.

Fotó: Frank Yvette

Forrás: delmagyar.hu